Integratie Moneybird

10-10-2023 | Nieuws

Lightning Checkout integreert Moneybird

Onlangs lanceerden wij Bitcoin Factuur. Vandaag doen we hier een schepje bovenop door een brug te slaan naar de huidige financiele wereld en adminstratie pakketten. Vanaf heden is het mogelijk om je Moneybird administratie te koppelen met Bitcoin Factuur. Hierdoor kun je Bitcoin betalingen naadloos integreren met het facturatiepakket van Moneybird.

Dit is een belangrijk moment voor zowel de Bitcoin- als de boekhoudindustrie, en het opent nieuwe mogelijkheden voor ondernemers die willen profiteren van het geld van de toekomst. Deze integratie biedt tal van voordelen voor zowel Bitcoin enthousiastelingen als zakelijke professionals:

  • Snel en EfficiĆ«nt: Dankzij Lightning Checkout kunnen zakelijke gebruikers nu Bitcoin betalingen accepteren met ongekende snelheid en efficiĆ«ntie, waardoor lange wachttijden en hoge transactiekosten worden vermeden.
  • Transparante Boekhouding: Alle facturen worden gewoon in huidige adminstratie geboekt en er wordt automatisch een Bitcoin betaallink opgenomen op de factuur in Moneybird, waardoor de administratieve rompslomp voor ondernemers wordt verminderd.
  • Uitbreiding van Klantenkring: Deze integratie biedt klanten meer betaalopties en kan de klanttevredenheid verhogen, vooral voor degenen die de voorkeur geven aan Bitcoin-betalingen.

 

Beschikbaarheid

De integratie met Lightning Checkout is vanaf vandaag beschikbaar voor alle zakelijke gebruikers die Moneybird gebruiken. Om dit te activeren doorloop je eenmalig een aantal stappen na registratie bij Lightning Checkout:

  1. Maak in Moneybird omgeving een API key aan.
  2. Registreer via de portal van Lightning Checkout een webhook met behulp van je API key en je administratie ID.
  3. Voeg de standaard betaallink met toevoeging van de variabele factuurnummer toe aan de betaalinformatie op je facturen en communicatie.

Door het koppelen van de webhook met onze portal zal vanaf nu automatisch een bitcoin betaallink aangemaakt worden zodra een factuur definitief wordt gemaakt. Tevens wordt de factuur geupdate als hij wordt aangepast. Mocht een factuur betaalt worden gemeld in Moneybird dan wordt dit ook vewerkt in onze portal.

Helaas is het nog niet mogelijk om je Bitcoin betaling die binnenkomt automatisch te boeken in Moneybird. Het verwerken van Bitcoin betalingen in administratie pakketten is hiervoor nog niet ver genoeg gestandaardiseerd.

Via deze integratie wordt het voor ondernemers nog gemakkelijker om bitcoin te gaan accepteren, zonder extra inspanning. Momenteel onderzoeken we mogelijkheden voor het integreren van andere administratie pakketten. Mocht je suggesties hebben neem vooral contact met ons op.

Bitcoin accepteren? Neem contact met ons op!

Ik wil graag meer weten over: